Uljara Baioco

Naša dugovječna stabla maslina, prožeta mediteranskim aromama, njegujemo ručnom berbom kako bi plod dao što kvalitetnije ekstra djevičansko maslinovo ulje.

Ekološka prerada maslina

Masline prerađujemo neposredno nakon berbe te smanjenom upotrebom vode čuvamo prirodne antioksidanse u ulju

Tradicija proizvodnje i kvalitete od 1918

Napredni i ekološki proces

Nakon berbe, prerada maslina u maslinovo ulje trebala bi se odviti što prije kako bi kvaliteta ulja zadržala postojanost. Stoga u našoj uljari prerađujemo masline isti dan kada su ubrane, s kapacitetom 2 tone na sat. Plodovi se donose u našu uljaru gdje ih važemo i peremo, odnosno „tuširamo“. Zatim ih meljemo u mlinu pa miješamo 20 minuta na temperaturi nižoj od 25 stupnjeva, takozvano hladno prešanje kojim dobijemo „olive juice“.

Kako bismo od soka maslina dobili ulje, koristimo dekanter – svojevrsnu centrifugu koja odvaja s jedne strane ulje, a s druge polutekuću kominu koja puni cisterne izvan uljare.

Trenutačno se možemo pohvaliti trećom generacijom postrojenja.

Započeli smo s tradicionalnim i posjetiteljima atraktivnim otvorenim preradama, kamenom i prešom, zatim se proizvodnja odvijala u tri faze – dobivanje ulja, komine i vegetativne vode, a sadašnja prerada podrazumijeva dvije faze – proizvodnju ulja i dobivanje polutekuće komine.

Neprestano ulažemo u ekološki prihvatljivu proizvodnju pa tako u trećoj generaciji trošimo puno manje vode i struje, a istovremeno zadovoljavamo sve higijenske uvjete.

Zaštita okoliša je ponos naše uljare

Zaštita okoliša velika je vrijednost i ponos naše uljare. Nova tehnološka oprema omogućava povećanje ukupnog kapaciteta prerade, brži proces prerade, povećanje količine i kvalitete maslinovog ulja, uz smanjenje proizvodnih troškova.

Nova tehnološka linija troši oko 26 % manje vode u proizvodnom procesu i ima potpunu, 100 % uštedu u troškovima za biogorivo jer se izdvojene koštice vlastite sirovine koriste kao biogorivo za toplovodni kotao u proizvodnom procesu te za centralno grijanje pogona.

Naime, kvaliteta ulja raste s manjom upotrebom vode, zadržavaju se fenolni spojevi, odnosno prirodni antioksidansi koji štite ulje od oksidacijskog kvarenja i produžuju rok trajanja ili jednostavno rečeno, ulje nije „isprano“.

Zaštićena oznaka izvornosti

Certificirana ekološka uljara

100 godina tradicije

Close

Uljara Baioco

Vrhunsko extra djevičansko maslinovo ulje

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

Uljara Baioco

Vrhunsko extra djevičansko maslinovo uljeCurrency
Language


Close