Potpuna briga za plod

Ekologija

„Budućnost je maslinarstva u održivosti i ekologiji, stoga je naša uljara certificirano ekološka, opremljena najnovijom tehnologijom koja pridonosi smanjenju otpada te kontrolira potrošnju vode i struje.“

Budućnost je u ekologiji

Zaštita okoliša velika je vrijednost i ponos naše uljare. Nova tehnološka oprema omogućava povećanje ukupnog kapaciteta prerade, brži proces prerade, povećanje količine i kvalitete maslinovog ulja, uz smanjenje proizvodnih troškova.

Nova tehnološka linija troši oko 26 % manje vode u proizvodnom procesu i ima potpunu, 100 % uštedu u troškovima za biogorivo jer se izdvojene koštice vlastite sirovine koriste kao biogorivo za toplovodni kotao u proizvodnom procesu te za centralno grijanje pogona.

Ekološki nasadi i uljara

Za vrhunska maslinova ulja neprestano učimo, razvijamo se i unapređujemo metode proizvodnje. Veliku važnost pridajemo ekologiji te nastojimo ne ostavljati štetne otiske u prirodi. Naša je uljara certificirano ekološka, kao i nasadi, pa su i njezina vrata otvorena za sve maslinare s certifikatom ekoloških nasada.

Ekološko je maslinarstvo, za razliku od industrijske proizvodnje, održivo i ne remeti prirodnu ravnotežu te ne troši više nego što stvara. Osim toga, ekološki proizvodi obično sadrže manje vode, a više suhe tvari, pa se pri skladištenju manje kvare.

Ekološke mjere

U samom procesu proizvodnje ekološkog maslinovog ulja tehnološke otpadne vode od pranja i čišćenja plodova maslina ispuštaju se direktno u sustav javne odvodnje, a komina se kao nusproizvod odvozi u cisternama s ciljem proizvodnje energije i energenata.

Prerada plodova maslina u maslinovo ulje odvija se u zatvorenom prostoru koji je namijenjen provedbi tehnoloških procesa što maksimalno reducira bilo kakve negativne utjecaje na okoliš.

Također, upotrebljavamo isključivo biorazgradiva i ekološki prihvatljiva sredstva za čišćenje podova i opreme u uljari.

 

Naručite maslinovo ulje

Brza dostava - najveća kvaliteta - sigurna kupovina

Cuvee
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Cuvee

Kn 50,00Kn 900,00

Buža
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Buža

Kn 50,00Kn 900,00

Bjelica
Select options This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Bjelica

Kn 50,00Kn 900,00

Nagrade Baioco

Više od 100 godina s ljubavlju i iskustvom stvaramo ekološko ekstra djevičansko maslinovo ulje nagrađivano na najzahtjevnijim natjecanjima diljem svijeta.

Close

Uljara Baioco

Vrhunsko extra djevičansko maslinovo ulje

Close

Sign in

Close

Cart (0)

Cart is empty No products in the cart.

Uljara Baioco

Vrhunsko extra djevičansko maslinovo uljeCurrency
Language


Close